Loading...
X

Säker kommunikation på Internet

Detta är ett första inlägg i en rad med samma tema. Med säker kommunikation på Internet menar jag framförallt krypterad kommunikation. Till att börja med kommer jag inte att behandla varför man skall kryptera sin Internettrafik men det kan t.ex. handla om att skydda ditt privatliv, skydda dina eller ditt företags värden och intressen, undvika censur och övervakning. Kryptering kommer dock tyvärr inte alltid ”out of the box” i de tjänster som vi använder och även om du vill surfa säkert så kan det vara svårt att veta hur man skall gå tillväga.

Diskussioner kring köksbordet i kollektivet där jag bor har lett till några praktiska övningar och tilltag som vi gärna delar med oss av. Nästa inlägg som kommer är en beskrivning av hur jag skapade ett självsignerat certifikat till min NAS (Network Attached Storage) under domänen fileshare.se.

Leave Your Observation

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *