Loading...
X

Jobbiga verktyg

Satt och diskuterade med en kollega häromdagen och vi är överens två saker: SSIS-paket och funktioner i Transact är krångliga!

Jag är glad att det går: Skicka ett mail om jobbet falerar och andra bra grejer MEN man måste tydligen använda SSIS-paket. Saker och ting fungerar bara inte och man fattar nada i två timmar tills man hittar en guide via Google på hur man gör. Det är någonting som jag måste lära mig men dock suger det. Det finns ingen tid till att sitta och surfa.

En annan sak som det säkert finns fördelar med (återanvändning kanske?) men som fortfarande är störande är funktioner i Transact SQL. Jag har försökt att lägga in kommentarer men det går inte. Ännu mer störande är att jag inte lyckats göra dem generiska eftersom EXEC-uttrycket inte tillåts. Why? Sluta jävlas med mig! Jag vill inte gå mot den där vyn längre! Vi måste förändra lite utan att bygga om hela systemet.

Att bli bra på dessa två saker är nödvändigt men som tur är finns det mängder av saker att lära sig som är mycket mer spännande. När man jobbar med IT finns det inget stopp på hur mycket man kan lära sig. Nya språk, nya system, ny hårdvara, nya teorier, nya arbetsrutiner och nya teorier. Kommer jag att jobba med detta hela mitt liv? Ja, antagligen =)

Leave Your Observation

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *