Loading...
X

Dotnetforum – en sammanfattning

Dotnetforum hade idag ett event på Riverton och jag var där en stund och lyssnade på två intressanta presentationer. Den första handlade mestadels om nätverkskommunikation, data och belastning.

Fredrik Norméns tips för utvecklare var att:

  • Undvika att skicka hela objekt till en klient om man bara behöver delar. Det kan vara en idé att t.ex. skapa ett nytt nerbantat objekt innan datan sänds från servern för att minska belastningen på nätverket.
  • Ingen affärslogik på klienterna. Enkla valideringar kan göras men i huvudsak skall datan bara presenteras.
  • Lås dig inte för en arkitektur för utveckling i organisationen som kopieras rakt av till nya projekt.
  • Kommunicera asynkront.

Den andra talaren, Robert Friberg, pratade varmt om sitt projekt med LiveDB och .Net. Man arbetar med sin domän-modell ‘in memory’ vilket gör skrivning minst 500 000 gånger snabbare än till disk som vanliga databaser gör. Det har funnits för Java några år men utvecklas nu för .Net på begränsad arbetstid. En nackdel med LiveDB är att det är problem med att accessa data från flera olika system. Ändock ett open-sourceprojekt att titta närmare på 🙂

Leave Your Observation

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *