Loading...
X

Samsung Omnia 7

Vilken smartphone är bäst för både fritiden och arbetsplatsen? Idag testade jag Samsung Omnia med Windows Phone 7. I morgon är det planerat att jag skall testa Nokia N8. Dagens testade smartphone ger ett intryck av att vara av bra kvalitet. Du skjuter undan en lucka till usb-ingången istället för att flytta på en plastflärp som garanterat kommer att gå sönder efter några månader t.ex. Jag gillar gränssnittet och det är kul att skrolla runt och klicka på de stora och tydliga ikonerna. Det går snabbt att nå den funktion man vill nå och råkar du klicka fel är det bara att använda vänsterpilen som tar dig bakåt ett steg! På bara några minuter var jag inloggad på GMail, Facebook och Windows Live. De sociala medierna integreras fint med Windows Phone 7. Konst! Produkten bär dock med sig många nackdelar: 1) Jag lyckades inte spela några spel eller 2) köpa några extra applikationer och 3) du kan inte ställa in telefonen på det svenska språket. Windows Phone 7 är nämligen inte helt lancerat i Sverige än. Någon som vet när det sker? Jag googlade lite och hittade lösningar på att delvis lura systemet att du befinner dig i england/är engelsman men om man skall behöva lägga ner tid på detta förstör det definitivt användarpplevelsen.

Inte så förvånande så har telefonen stöd för MS Excell, Word och OneNote. Med Sharepoint hanteras detta med lätthet! Hur man som privatperson eller ett litet företag utan dessa tjänster kan dela office-dokument på ett smidigt sätt vet jag inte. Detta skall jag titta närmare på! För en företagare i en redan befintlig Microsoftmiljö är detta viktigt.

Hur synkas outlook-kontakter med Windows Phone 7? Med ett msn/hotmail-konto skall detta gå mycket lätt. Enligt en artikel jag läste skall det i annat fall inte gå om man inte har Exchange ActiveSync. Detta kan vara ett problem för användarvänligheten. Något att titta närmare på alltså!

Kalender, kamera och alarm fungerar som förväntat. Inga vidare kommentarer där alltså.

I övrigt har jag lite förkärlek till Windows Phone 7 över huvud taget eftersom jag läst C# med ramverket XNA och börjat titta närmare på Microsofts utvecklingsverktyg som Expression Blend och Silverlight. Dessa får jag som GU-student kostnadsfritt via MSDNAA.

One observation on “Samsung Omnia 7
 1. Jonatan

  Igår började både XBOX Live och marketplace att fungera helt från ingenstans. Förmodligen var det något kaiko igår bara. Det finns hur många applikationer och spel som helst att ladda ner och köra känns det som och det lär bli fler. Computer Sweden skrev om mängden appar som finns tillgängliga: http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.360395

  Nokia N8 har kommit men jag väntar med att sätta mig med den tills jag känner mig helt klar med Samsung Omnia 7.

  God Jul!

   
  Reply

Leave Your Observation

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *